Eerste indruk bij sollicitatie cruciaal

Eerste indruk bij sollicitatie cruciaal, ook in de Stedendriehoek

Toen JBMW organisatieadvies voor het eerst onderzoek deed naar de manier waarop werkgevers hun vacatures invullen, bleek er een verband tussen eerste indruk en goed functioneren in de praktijk. Daarmee is niet gezegd dat werkgevers op gevoel hun nieuwe medewerkers moeten aannemen, temeer het regelmatig mis gaat. In een derde tot de helft van de gevallen blijkt achteraf sprake van een mismatch. Bovendien wordt de helft van de vacatures ingetrokken.
 
Wat ook bij bedrijven in de Stedendriehoek opvalt, is dat de kandidaten naar het oordeel van hun selecteurs, in hun persoonlijke presentatie beter voor de dag komen dan met hun brief. De eerste indruk die kandidaten maken, is in hoge mate bepalend of zij verder gaan in de procedure en – in iets mindere mate – of zij daadwerkelijk aangenomen worden. Het blijkt ook bij personeelsselectie een gegeven dat mensen bliksemsnel een oordeel over elkaar vormen. Vermoedelijk voeren bedrijven sollicitatiegesprekken omdat zij geen andere mogelijkheid weten om een eerste indruk op te doen. Zoals selectiepsychologen al decennialang beweren, weten bedrijven namelijk dat de voorspellende waarde van de sollicitatiegesprekken niet zo groot is. Bedrijven beseffen dat deze groter is bij test of arbeidsproef, alleen doen zij dat niet.
 
Het plaatsen van vacatures op online vacaturebanken, lijkt in de Stedendriehoek vaker voor te komen dan in de Randstad. Het is aannemelijk dat relaties van regio vacaturebank Steden3hoek oververtegenwoordigd zijn. Daarentegen blijken de meeste vacatures ingevuld door op maximaal drie plekken te adverteren. Bedrijven in de Stedendriehoek hebben – in vergelijking met bedrijven uit de Randstad – minder last van non-respons en hoeven zich minder in te spannen om hun vacatures vervuld te krijgen. Dit is des te opvallender gezien de periode waarin de onderzoeken zijn uitgevoerd.
 
Meer weten? Hebt u een enquête ingevuld, en hebt u een specifieke vraag: aarzel niet om contact op te nemen met Joost Seijsener van JBMW 06-51006062
 
Verantwoording en doel
 
De enquete in de Stedendriehoek is afgenomen in opdracht van Vacaturebank regio Steden3hoek . JBMW enquêteerde eerder twee groepen van 150 bedrijven in de Randstad over hun werving & selectie van nieuw personeel over de jaren 2011 en 2012, inmiddels bijna vijf jaar geleden. In de afgelopen jaren is de sollicitatiepraktijk gevolgd bij 67 bedrijven, waaronder 12 bedrijven te herleiden zijn naar de Stedendriehoek. De gebruikte vragenlijst staat op www.mensenerbij.nl .
 
JBMW maakte gebruik van de uitkomsten van dit onderzoek bij ontwikkeling van de JBMW-aanpak werving & selectie 3.0. Deze methodiek helpt werkgevers om openstaande vacatures in te vullen met gekwalificeerde mensen die blijven met besparing van tijd en geld. Lees over de verrassende ingrediënten van JBMW via http://www.jbmw.nl/index.php/blog